סרט תדמית פרוייקט משואה לניהול הרכבות

לשירות הגולשים, בעמוד זה מוצג סרט תדמית לצפייה ישירה אודות 'פרוייקט משואה' לניהול הרכבות.

סרט התדמית לניהול הרכבות של פרוייקט משואה לצפייה ישירה

סרט התדמית הופק על ידי מטאפור.

כתוביות ללקויי שמיעה

פתיחה

קריין: הרכבת יוצאת מנקודה A לנקודה B בשעה 13:03, שתי דקות אחריה, יוצאת הרכבת מנקודה B לנקודה A במהירות 150 קמ"ש, באותו הזמן בדיוק, יוצאת רכבת מנקודה C לנקודה B…

קריינית: באותו הזמן בדיוק יוצאת רכבת מנקודה C לנקודה B…

הסברה

סרט תדמית רכבת ישראל פרוייקט משואה לוגובעולם של שנות ה-2000 המחוגים נעים מהר, המרחקים מתקצרים, המשתנים מתרבים, הנוסחאות מסתעפות, חייבים לעמוד בקצב.

בישראל מדי יום ביומו יוצאות יותר מ-500 רכבות אל היעדים, הפרוסים על פני יותר מ-1000 מסלולים ומסיעות יותר מ-100,000 בני אדם ו-30,000 טונות מטענים.

הם חולפים ממקום למקום בבטיחות ובמהירות, מהירות גבוהה יותר מכל אלה שבחרו בכלי תחבורה אחר, ואסור להם לעצור.

שאלה: כיצד מנהלים מערכת כה מסועפת ודואגים שהכל יתקתק כמו שעון?

האיתות כדרך להעביר מסרים למרחקים, היה קיים עוד בימי קדם, הסנהדרין בישר על זמני החגים בעזרת הדלקה של שרשרת משואות על ראשי ההרים, אך היו אלה גילוי החשמל והמצאת הטלגרף, שאפשרו ליצור את מערך האיתות הראשון בקווי הרכבת.

בימי שלטון התורכים, האתת היה משתמש הטלגרף, כדי להודיע לאתת שבתחנה הבאה שהרכבת יוצאת לדרך. בתחילתה של תקופת המנדט הבריטי, יושמה שיטת האיתות המכני, שבה ניתוב תנועת הרכבות בתחנות נעשה בעזרת מנופים ידניים, אשר הסיתו את הפסים, ושלטו על התמרורים והסמפורים.

ב-1958 עברה רכבת ישראל לשימוש במערך האיתות החשמלי ועמדות אתתים חשמליות הוקמו לאורך המסילות ברחבי הארץ, את המידע והעדכונים על מצב התנועה, קיבלו האתתים ממרכז הפיקוד, כאן יתנהל המעקב אחר לוח הזמנים של הרכבות, וריכוז המידע הזורם מכל רחבי הארץ.

באמצע שנות התשעים  מספר הנוסעים ברכבת ישראל גדל באופן משמעותי ובשנת 2000 הוקם מרכז איתות אלקטרוני ראשון בלוד ששלט על התפעול של תנועת הרכבות מאזור המרכז ועד דימונה, אולם הביקוש הוסיף לגדול בקצב מהיר, ובתוך שנים אחדות עלה מספר רכבות הנוסעים היומיות בחמישים אחוזים.

קווים ויעדים חדשים נוספו, כעת נולד צורך להקים מרכז בקרה אחד ויחיד שישלוט על כל מערך האיתות והפיקוד של המדינה בזמן אמת ובמהירות ההולמת את העידן, כך נולד פרוייקט משואה.

פרוייקט משואה

רכבת ישראל ניהול הרכבות סרט תדמית לוגופרוייקט משואה מגיע לעלות של 138 מיליון שקל, הוא משדרג את הבקרה על תנועת הרכבות בישראל ומעמיד אותה בשורה אחת עם המדינות המתקדמות בעולם, משואה, היא מרכז בקרה אלקטרוני השולט על כל תנועת הרכבות בישראל, מנהרייה ועד נחל צין, מנמל אשדוד ועד ירושלים.

המעקב אחר לוחות הזמנים ונתיבי התנועה נעשה כעת באופן ממוחשב על פי התקנים הבינלאומיים הגבוהים ביותר בחזית של טכנולוגיית הבקרה, המרכז יאפשר שיתוף פעולה ותיאום בין הזירות השונות באופן בלתי אמצעי ובזמן אמת, התוצאה המיידית והחשובה מכולן – הגברת הבטיחות.

יתרון נוסף של המשואה נעוץ בריכוז כל המערך הניהולי במקום אחד, מה שמקצר באופן ניכר את זמן העברת המסרים ומאפשר תיאום ודיוק גבוהים בין זרועות הניהול ותגובה מהירה יותר על כל בעיה ותקלה.

סמוך לחדר הבקרה הראשי ממוקם מוקד הבטיחות, הביטחון והתשתיות, המוקד פועל בתיאום מלא ומיידי עם מערך התנועה הכלל ארצי ונותן שירות יעיל, ממוקד ומהיר יותר לנוסעי הרכבת, המשואה מאפשרת לעדכן את דוח הרכבות בזמן אמת ולייעל את ניצול הזמן של הנוסע.

המנופים הידניים, השרביט, הסמפור המכני, היום אפשר למצוא את כל אלה רק במוזיאון הרכבת, כעת ניתן להוסיף לפריטים שכאן גם טלפון, דף ועט.

רכבת ישראל מביטה אל העתיד, מיישרת קו עם המדינות המתקדמות בעולם ונותנת למיליוני נוסעיה שירות טוב, מהיר, מדוייק ובטוח יותר. מערכת המשואה של רכבת ישראל – איתות אל העתיד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *